Mountain Equipment nu este o marcă care își propune să explice de ce oamenii își doresc să ajungă în cele mai sălbatice locuri ale planetei, ci doar caută să creeze și să producă cel mai bun echipament montan. Într-o existență de aproape 60 de ani, Mountain Equipment a ajuns pe cele mai înalte vârfuri ale planetei și la cei doi poli, în expediții care au făcut istorie în alpinism și explorare.
Mountain Equipment înțelege filosofia alpinistului pasionat, care nu își permite niciun compromis în alegerea echipamentului; astfel s-a născut seria Tupilak, dedicată celor pentru care totul este la superlativ: protecție, rezistență, greutate redusă.


Pantalonii impermeabili Mountain Equipment Tupilak sunt pantaloni hardshell premium, fiind vârful de gamă în colecția producătorului britanic. Construcția lor reflectă întru totul conceptul alpinismului modern, fiind utilizate cele mai bune materiale disponibile. Croiala este una gândită special pentru cățărarea pe timp de iarnă, permițând mișcări ample ale picioarelor și fiind totuși suficient de largă pentru a putea purta un strat de bază pe dedesubt. Un aspect inedit al pantalonilor Tupilak este reprezentat de croiala tip salopetă, fără a fi însă una: talia este ridicată deasupra mijlocului, oferind maximă protecție împotriva elementelor prin combinația cu jacheta hardshell și fiind foarte ușor de purtat împreună cu hamul de alpinism. Bretelele sunt proiectate excelent, fiind ambele prinse în partea din față a pantalonilor.


Producătorul britanic a ales GORE-TEX® PRO pentru pantalonii Tupilak, una dintre cele mai performante membrane în ceea ce privește impermeabilitatea și respirabilitatea. Împreună cu un material rezistent 80D, pantalonii Mountain Equipment Tupilak sunt rezistenți, făcând față la frecarea cu gheața și stânca; în zona inferioară a picioarelor, pantalonii sunt protejați de colțari printr-o zonă țesută din Dyneema®, unul dintre cele mai puternice materiale. Toate acestea fac din pantalonii Mountain Equipment Tupilak un produs cu adevărat dedicat alpiniștilor care nu fac niciun compromis.


Desigur, conceptul fast & light nu a fost uitat, fiind, în fapt, parte integrantă a întregii colecții Tupilak. Astfel, pantalonii sunt lipsiți de orice accesoriu inutil, fiind dotați doar cu strictul necesar. Mai mult, chiar și puținele accesorizări - parazăpezile interioare, de exemplu - pot fi scoase pentru a face pantalonii mai ușori.Iată principalele caracteristici ale pantalonilor hardshell Mountain Equipment Tupilak:


  • membrana triplu strat GORE-TEX® Pro 80D
  • genunchi preformați și un design ce oferă o libertate totală de mișcare
  • fermoar lateral pe toată lungimea YKK®
  • bretele ajustabile
  • parazăpezi interioare detașabile, prevăzute cu fermoar
  • aerisiri laterale cu fermoar YKK® WR
  • întărituri in zona gleznelor Dyneema® pentru o mai bună rezistență la uzură.
  • reglaj la glezne
  • greutate 630 g


În concluzie, alpiniștii care caută cei mai buni suprapantaloni găsesc în Mountain Equipment Tupilak o alegere ideală. De la croiala activă și construcția robustă, rezistenta și minimalistă, punctată de câteva aspecte cheie special concepute, pantalonii Tupilak reflectă în totalitate alpinismul extrem, în condiții dificile și putem afirma, fără sfială, că sunt cei mai buni suprapantaloni de pe piața mondială.