Activitățile outdoor, indiferent de natura lor, fie că vorbim de drumeție, cățărare, alpinism, ciclism, schi sau simple plimbări prin pădure, necesită un echipament adecvat, care utilizează o tehnologie special concepută și pretențioasă în ceea ce privește curățărea și întreținerea. Încălțămintea pentru munte și jachetele cu membrană impermeabilă sunt doar două exemple de echipament outdoor de înaltă performanță, conceput special pentru a te menține uscat și confortabil pe întreaga durată a activității. Este foarte important ca întreținerea și curățărea acestor echipamente să fie făcută corect, ele păstrându-și astfel proprietățile pentru un timp îndelungat, fiind alături de tine la fiecare aventură în natură.


Întreținerea echipamentului cu membrană impermeabilă


Echipamentul murdar devine incomod la purtare și, în timp, își va pierde proprietățile. Praful și murdăria vor bloca porii membranelor impermeabile, limitând respirabilitatea. O problemă pentru echipament o reprezintă și transpirația, grăsimile și sărurile produse de corp, ele acționând în mod similar asupra porilor membranelor și generând mirosuri neplăcute, greu de eliminat în timp. Din aceste motive, spălarea articolelor de îmbrăcăminte outdoor este primul pas important pentru a te asigura că acesta își păstrează proprietățile pentru un timp îndelungat; este foarte important ca spălarea echipamentului să fie făcută ori de câte ori este nevoie și să fie utilizate produse de calitate, care să protejeze membranele.


  • Grangers Performance Wash este o ideal pentru spălarea îmbrăcămintei cu membrane impermeabile. Elimină cu blândețe mizeria și mirosurile neplăcute, păstrând tratamentul impermeabil al materialului și proprietățile membranei. Doar 25 ml sunt suficienți pentru fiecare spălare. Este eficient și în procesul de prespălare și poate fi combinat cu Gragers Clothing Repel sau Grangers Performance Repel Plus pentru a completa procesul de reimpermeabilizare.
  • Grangers Wash + Repel Clothing 2in1 este destinat celor care nu au timpul necesar pentru spălare și reimpermeabilizare, fiind dornici să revină în natură. Un produs unic în lume, această soluție 2in1 curăță și reimpermeabilizează îmbrăcămintea impermeabilă de orice fel. Urmărește aici intrucțiunile de utilizare.


După ce îmbrăcămintea este curată, este bine ca tratamentul hidrofob să fie refăcut prin utilizarea unor soluții de reimpermeabilizare. Acest tratament întărește împiedică pătrunderea apei prin materialul exterior, adăugând încă o barieră în calea umezelii, pe lângă membrana impermeabilă.


  • Grangers Clothing Repel este soluția clasică de reimpermeabilizare; poate fi utilizată separat, dar pentru rezultate optime, îți recomandăm să o combini cu unul Performance Wash. Se utilizează direct în mașina de spălat, conform instrucțiunilor de aici.
  • Grangers Performance Repel Plus  este o variantă mai simplă de soluție de reimpermeabilizare, sub formă de spray. Pentru cele mai bune rezultate, este de preferat să îl utilizezi după spălarea cu Performance Wash. Se pulverizează pe articolul de îmbrăcăminte pe care dorești să îl reimpermeabilizezi și ești gata de aventură!
Încălțămintea de munte necesită, la rândul său, produse dedicate pentru curățare și întreținere. Astfel, în funcție de materialul din care este confecționată, cei de la Grangers îți oferă o întreagă gamă de produse pentru curățăre, reimpermeabilizare și eliminare a mirosurilor neplăcute:


  • Grangers Footwear + Gear Cleaner este o soluție de curățăre pentru încălțăminte sub formă de spray, mult mai indicată față de detergenții obișnuiți care necesită scufundarea în apă. Utilizează-l de oricâte ori este nevoie să îți speli bocancii și nu uita să refaci tratamentul hidrofob.
  • Grangers Footwear Repel reface tratamentul de impermeabilizare pentru încălțămintea de munte, atât pentru cea din piele, cât și pentru materialele sintetice.
  • Grangers Leather Conditioner tratează pielea naturală lucioasă, putând fi combinat cu soluțiile pe bază de ceară pentru rezultate optime.
  • Grangers Odour Eliminator elimină mirosurile neplăcute care persistă în orice piesă de echipament, de la încălțăminte și până la saci de dormit sau căști.
Întreținerea echipamentului din materiale delicate


Puful și lâna merino sunt materiale delicate, care îți oferă atât confort, cât și o performanță termică de excepție, însă necesită o întreținere adecvată pentru a rezista uzurii și îmbătrânirii materialelor.


  • Grangers Down Wash este un detergent special conceput, atât pentru puful natural, cât și pentru cel sintetic. Reîmprospătează puful și elimină mirosurile neplăcute. Este recomandat ca pentru a reda forma inițială a pufului să utilizezi kit-ul dedicat.
  • Grangers Merino Wash spală cu blândețe îmbrăcămintea din lână merino, păstrând prospețimea materialului și ținând la distanță moliile.
Nu uita! Grija pe care o arăți față de echipamentul tău montan se va reflecta în confortul tău în timpul activităților în natură. Curățărea și întreținerea echipamentului te va face să te bucuri de el mai mult timp, fiind alături de tine în fiecare aventură!